Квилинг кокичета – картичка за осми март | Домашна работилница | направи са сам

Квилинг кокичета – картичка за осми март

On 10.02.2013 by Niakris Bg

Настъпването на пролетта започва с разцъфването на белоснежни кокичета. Неслучайно тези цветя са станали символ на пролетта и на женския празник – осми март. По този повод ще разгледаме арт урок – изработване на картичка за осми март с квилинг техника.

картичка за осми мартНеобходими материали и инструменти :

  • инструмент за квилинг
  • метална линия
  • макетно ножче
  • лепило ПВА
  • пинцета

Необходима хартия:

  • 1 светло-зелена лента за сърцевината с дължина  22 см и ширина 3 мм
  • 14 зелени ленти с дължина  29 см и ширина 3 мм
  • 18 бели ленти с дължина 29 см и ширина 3 мм
  • 10 зелени ленти с дължина  9 см и ширина 2 мм

квилинг кокиче1. Взимаме 14 бели ленти и  ги навиваме с помощта на квилинг инструмента на спирала. След това притискаме всяка спирала, така че да получим елемент с форма на око.

квилинг за осми март

2. Светло зелената лента разрязваме на 4 еднакви части, които залепяме към останалите 4 бели ленти.

квилинг

3. Готовите лентички навиваме стегнато на колелца. С помощта на клечка за зъби придаваме форма на конус на всяко колелце. С лепило намазваме вътрешната част на конуса за по-голяма стабилност, след което оставяме лепилото да изсъхне.

5 квилинг

4. За основата на кокичетата ще ни трябват общо 5 консучета. Всеки конус се прави от две зелени лентички залепени една за друга.

Правят с помощта на клечка за зъби, след което отново както предните конусчета ги намазваме с лепило от вътрешната страна и оставяме за известно време на страни за да изсъхне лепилото.

6 квилинг

 

7 квилинг5. Започваме с правенето на листата. Правим малка бримка, която залепяме към края на лентата. След това още две бримки, докато не се получат 6 листенца. Леко извиваме настрани, така че да получим форма на око.

11 квилинг

 

 

 

 

6. За да направим стеблото залепяме по между си две зелени ленти с дължина 9 см всяка, така че всяка лентички да стърчи на около 2 см от края над предходната.

12 квилинг7. Залепяме листото към стеблото.

13 квилинг

8. Формираме цветето, като залепяме три бели детайла с форма на око помежду си. В центъра залепяме сърцевината на кокичето 0 бял конус със зелен край. Съединяваме цветето със стеблото чрез лепило и оставяме за известно време настрани за да изсъхне добре лепилото.

15 квилинг

9. Върху предварително подготвена основа на картичката, започваме да залепяме готовите кокичета. Цветята залепяме с бързо съхнещо прозрачно лепило. Основата може да бъде украсена с дантела, хартия за скрапбукинг, мъниста и т.н.

17 квилинг

10 . По предварително набелязан ред се залепят кокичетата върху основата. Накрая може да украсим с памук или изкуствен мъх, който да предаде ефект на сняг.

картичка за осми март

източник

 

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>