Каляска от тиква

On 20.10.2012

Направете прикзана обстановка за Хелоуин,  като напраите фенер от тиква във вид на каляска от приказката за Пепеляшка. Изработването на подобен фенер отнема около два часа, но   е изключително забавно.

Необходими материали:

– три лепенки или три декоративни елемента изрязани от хартия за скапбукинг ( необходими за украса на прозорците);

– една голяма тиква и четири по малки с еднакъв размер за колела;

–  нож;

– черен маркер или молив;

– акумулаторна бормашина;

– дюбели;

– четири мъниста за украса на колелетата;

– тел.

Инструкции за работа:

1. Отбележете с маркекр или молив местата на прозорците на бъдещата каляска. С помощта на нож изрежете прозорците и от направените отвори извадете семките и вътршната мека част на тиквата ( може да си помогнете с лъжица). След като вътрешната част на тиквата е издълбана и стените са добре оформени, може да направите място в центъра, за поставяне на чаена свещ. Около направените отвори във вид на прозорци залепете декоративните елементи от картон или готовите лепенки.

2. С помощта на акумулаторна бормашина направете отвор в средата на всяка една малка тиква. Свържете тиквите две по две с дюбел. Фиксирайте с лепило. Украсете средата на всяко колело с мънисто.

3. Поставете двата комплекта колела на разстояние  малко по-малко от ширината на тиквата. Осите на колелата трябва да се намират успоредно. Съдинете двете оси с помощта на два отрязъка дебела тел във вид на Х. На схемата по-долу е показн начина на свързане.

4. Поставете голямата тиква върху конструкцията с колелата.

Боядисайте със златиста или сребриста боя каляската. Добавете брокатени частици в прозрачно лепило и покрийте цялата повърхност.

Вашата приказна каляска – фенер е готова!

Автор Michelle M. Freeman

2leep.com

Comments are closed.